Daily Current Affairs – 25 NOVEMBER 2018 Updates

 

1.WHO WILL BE HONOURED WITH THE ‘INTERNATIONAL FEDERATION OF FILM
PRODUCERS ASSOCIATIONS’ ( FIAPF) AWARD 2018 ?

(a) NANDITA DAS

(b). SHUBHASH GHAI

(c). SANJAY LEELA BHANSALI

(d). NONE OF THE ABOVE

Answer : ( A)

2. BAISHNAB CHARAN PARIDA PASSED AWAY ON 22 NOVEMBER 2018. HE WAS
RELATED TO WHICH FIELD ?

(a) POLITICIAN

(b) SOCIAL ACTIVIST

(c) WRITER

(d) ALL THE ABOVE

Answer : ( D)

3. RECENTLY INDIA SKILLS REPORT 2019’ RELEASED, WHICH STATE RANKED 1ST?

(a) ANDHRA PRADESH

(b) RAJASTHAN

(c) HARYANA

(d) GUJARAT

Answer : ( A)

4. SACHIN IS THE BRAND AMBASSADOR OF WHICH OF THE FOLLOWING
BRAND?

(a) MRF TYRES

(b) APOLLO TYRES

(c) PEPSICO

(d) APOLLO MUNICH

Answer : ( B)

5. JANGALMAHAL FESTIVAL INAUGURATED IN WHICH OF THE FOLLOWING STATE?

(a) KOLKATA

(b) CHENNAI

(c) HARYANA

(d) CHATTISGARH

Answer : ( A)

6. THE EUROPEAN INVESTMENT BANK (EIB) AND STATE BANK OF INDIA (SBI)
HAVE AGREED TO COOPERATE ON FINANCING WHICH OF THE FOLLOWING SECTOR?

(a) RENEWABLE ENERGY SECTOR

(b) NUCLEAR ENERGY SECTOR

(c) TEXTILE SECTOR

(d) AGRICULTURE

Answer : ( A)

7. ODISHA RECENTLY CELEBRATED ITS BALIYATRA FESTIVAL IT IS RELATED TO ?

(a) MARITIME GLORY

(b) ARCHITECTURAL GLORY

(c) TRIBAL GLORY

(d) NONE OF THE ABOVE

Answer : ( A)

8. DIBRU SAIKHOWA BIOSPHERE RESERVE IS IN WHICH STATE?

(a) MEGHALAYA

(b) ODISHA

(c) GOA

(d) ASSAM

Answer : ( D)

9. JHIRI MELA WAS RECENTLY INAUGRATED BY GOVERNOR SATYA PAL MALIK
IN WHICH STATE?

(a) ARUNACHAL PRADESH

(b) MAHARASHTRA

(c) JAMMU & KASHMIR

(d) MADHYA PRADESH

Answer : ( C)

10. IMPACT BASED FORECASTING APPROACH TO CHECK RISE OF WATER IN
RESERVIOR WAS DEVELOPED BY?

(a) INDIAN METEROLOGICAL DEPARTMENT

(b) NAIONAL GREEN TRIBUNAL

(c) MINISTRY OF EARTH SCIENCE

(d) NONE OF THE ABOVE

Answer : ( A)

11. WHO HAS BEEN APPOINTED AS WHATAPP INDIA HEAD?

(a) VIVEK SHEKHAR

(b) VIKAS SHARMA

(c) ABHIJEET BOSE

(d)NONE OF THE ABOVE

Answer : ( B)

12. MOU SIGNED BETWEEN INDIA & MAURITIUS IS RELATED TO?

(a) CONSUMER PROTECTION

(b) LEGAL METROLOGY

(c) BOTH A & B

(d) NONE OF THE ABOVE

Answer : ( C)

13. INDIAN WOMEN TEAM RECENTLY LOST ITS TICKET TO FINAL IN T20 WORLD CUP
2018 AGAINST ?

(a) SOUTH AFRICA

(b) ENGLAND

(c) AUSTRALIA

(d) SRILANKA

Answer : ( B)

14. ____ HAS BEEN AWARDED WITH YOUNG SCIENTIST AWARD ?

(a) VIMAL CHANDRA

(b) OSCAR OF FILM

(c) PEACE AWARD

(d) NONE OF THE ABOVE

Answer : ( A)

 

 

Print Friendly, PDF & Email