7 August Current Affairs MCQ 2020 | Download pdf


1. Future Brand Index 2020 is topped by which company?

  1. Reliance Industries
  2. Apple
  3. Samsung
  4. Nvidia

Answer : Apple

2. Chandan Kumar Mondol has been appointed as Director (commercial) of which company?

  1. Uber
  2. IOCL
  3. ONGC
  4. NTPC

Answer : NTPC

3. ARHCs’ is a sub scheme under which of the following Yojana?

a. PM Awas Yojana (Urban)
b. PM Gram Kalyan Yojana
c. PM Swanidhi Yojana.
d. PM Kisan Samman Nidhi Yojana

Answer : PM Awas Yojana (Urban)

4. Name the architect whose design has been adopted by Shri Ram Janmbhoomi Teerth Kshetra for construction of the Ram Temple in Ayodhya?

  1. Chandrakant Sompura
  2. Ram V. Sutar
  3. Balkrishna Doshi
  4. Raj Rewal

Answer : Chandrakant Sompura

5. Two time Asian junior hammer throw champion, Ashish jakhar has been banned for how many years by NADA?

  1. 2 years
  2. 3 years
  3. 4 years
  4. 6 years

Answer : 4 years

6. Who among the following has been appointed the new Comptroller and Auditor General of India (CAG)?

  1. Girish Chandra Murmu
  2. Jagdish Mukhi
  3. Bhagat Singh Koshyari
  4. Satya Pal Malik

Answer : Girish Chandra Murmu

7. Who among the following appointed the new Lieutenant Governor of Jammu and Kashmir?

  1. Kiran Bedi
  2. Bandaru Dattatreya
  3. Arif Mohammad Khan
  4. Manoj Sinha 

Answer : Manoj Sinha 

8. Which global telecommunications company inked pact with Amazon web services to provide a set of cloud solutions to enterprises in India?

  1. Bharti Airtel
  2. BSNL
  3. Vodafone Idea
  4. Reliance Jio

Answer : Bharti Airtel

9. Which among the following companies launched its new digital learning Management System (LMS) named ‘myGurukool’?

  1. Apollo Pharmacy
  2. Lupin Limited
  3. Cipla Limited
  4. ManKind Pharma Limited

Answer : Apollo Pharmacy

10. The Construction of the World’s Biggest Nuclear Fusion Plant Started in which country?

  1. France
  2. Germany
  3. Russia
  4. China

Answer : France

11. Which company acquired WhiteHat Jr in $300mn deal?

  1. BYJU’S
  2. Unacademy
  3. Doubtnut
  4. Vedantu

Answer : BYJU’S

12. Securities and Exchange Board of India (SEBI) Chairman Ajay Tyagi got tenure extension of ____ months?

  1. 12
  2. 16
  3. 18
  4. 20

Answer : 18

13. Which online payments processing service launched vehicle insurance in partnership with Bengaluru-based startup Acko General Insurance?

  1. aytm
  2. Mobikwik
  3. Amazon Pay
  4. Google Pay

Answer: Amazon Pay

14. Which fashion e-commerce company acquired Deepika Padukone’s ‘All About You’ fashion brand?

  1. Myntra
  2. Jabong
  3. Koovs
  4. Voonik

Answer : Myntra

15. TikTok is going to set-up its first European data centre in which country?

  1. France
  2. Austria
  3. Belgium
  4. reland

Answer : Ireland

16. As per Hurun Global Unicorn List, India is home to how many unicorns?

  1. 11
  2. 15
  3. 19
  4. 21

Answer : 21

17. Mark Phillips elected as new President of which country?

  1. Guyana
  2. Uganda
  3. South Sudan
  4. Algeria

Answer : Guyana

18. Sashidhar Jagdishan is appointed the CEO of which bank?

  1. HDFC Bank
  2. Punjab National Bank
  3. State Bank of India
  4. Indian Bank

Answer : HDFC Bank

Print Friendly, PDF & Email