25 August Current Affairs MCQ 2020 | Download pdf


1. United States-led military coalition troops have decided to withdraw from the Taji military base camp. The camp is located in which country?

  1. Syria
  2. Iraq
  3. Venezuela
  4. Belarus

Answer : Iraq

2. Which country has launched an anti-smoking website?

  1. Singapore
  2. North Korea
  3. South Korea
  4. Indonesia

Answer : North Korea

3. Jacques Kallis, Lisa Sthalekar, and Zaheer Abbas are three retired greats of which game?

  1. Hockey
  2. Cricket
  3. Football
  4. Lawn tennis

Answer : Cricket

4. Which football club won Europa League  title held at Cologne, Germany?

  1. Sevilla
  2. Inter Milan
  3. Man United
  4. Arsenal

Answer : Sevilla

5. Who will be the chairperson of National Council for Transgender Persons?

  1. Prime Minister of India
  2. Vice Chairperson of NITI Ayog
  3. CEO of NITI Ayog
  4. Union Minister of Social Justice & Empowerment 

Answer : Union Minister of Social Justice & Empowerment 

6. Which is the first state to offer government jobs on the basis of marks obtained in the National Recruitment Agency (NRA) test?

  1. Assam
  2. Gujarat
  3. Uttar Pradesh
  4. Madhya Pradesh

Answer : Madhya Pradesh

7. Who launched Indira Rasoi Yojana?

  1. Amarinder Singh
  2. Ashok Gehlot
  3. Bhupesh Baghel
  4. TS Rawat

Answer : Ashok Gehlot

8. The People’s Bank of China (PBOC) — the Chinese central bank acquired stake in which Bank?

  1. Indian Overseas Bank
  2. AXIS Bank
  3. HDFC Bank
  4. ICICI Bank

Answer : ICICI Bank

9. All serving and retired soldiers will be exempted from the Gram Panchayat property tax in which state?

  1. Bihar
  2. Odisha
  3. Maharashtra
  4. Rajasthan

Answer : Maharashtra

10. Earth Overshoot Day 2020 falls on which day?

  1. August 21

  2. August 22
  3. August 23
  4. August 24

Answer : August 22

11. Which country showcased its surface-to-surface ballistic missile “martyr Qassem Soleimani”?

  1. Syria
  2. Iran
  3. Iraq
  4. Pakistan

Answer : Iran

12. Which author has announced his upcoming book, One Arranged Murder?

  1. Nirupama Yadav
  2. Chetan Bhagat
  3. Jhumpa Lahiri
  4. Sagarika Ghose

Answer : Chetan Bhagat

13. Which bank launched its ‘Green Deposit Programme’ for corporate clients? 

  1. Deutsche Bank
  2. Barclays Bank
  3. SBM India
  4. HSBC India

Answer : HSBC India

14. What is the new name of Religare Health Insurance Company Ltd?

  1. All Health care Insurance Ltd.
  2.  Care Health Insurance Ltd. 
  3. Smart Care Health Insurance Ltd.
  4.  Reli Care Health Insurance Ltd.

Answer :  Care Health Insurance Ltd.

15. Who is the Chief Executive Officer (CEO) of NPCI’s international arm– ‘NPCI International Payments Ltd (NIPL)’?

  1. Ritesh Shukla
  2. Dilip Asbe
  3. Arvind Krishna
  4. Nandan Nilekani

Answer : Ritesh Shukla

Print Friendly, PDF & Email